По време на валутната търговия в петък сутринта щатският долар се

...
По време на валутната търговия в петък сутринта щатският долар се
Коментари Харесай

Еврото поевтинява, йената и паундът поскъпват

По време на валутната търговия в петък сутринта щатският $ се ускорява по отношение на еврото след спад в предходните няколко сесии, само че продължава да поевтинява във връзка с йената и лирата стерлинг.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден прибавя 0,16%, а по-широкият WSJ Dollar Index - 0,12%.

Доларовият показател ICE падна внезапно в четвъртък след публикуването на данните за инфлацията в Съединените щати, доближавайки седем месечно дъно.

Потребителските цени (CPI индекс) в Съединени американски щати през декември са се повишили с 6,5% в съпоставяне със същия месец на предходната година, заяви Министерството на труда на страната в четвъртък. Инфлацията се забавя от 7,1% през ноември до най-ниското равнище от октомври 2021 година Потребителските цени се намалиха с 0,1% по отношение на предходния месец - спадът им в месечно изражение се отбелязва за първи път от 2020 година

Търговците считат, че Федералният запас може да понижи темпото на повишение на главния лихвен % до 25 базисни пункта на идващото съвещание заради забавянето на инфлацията, съгласно Trading Economics.

Към 9:40 часа българско време общата европейска валута поевтинява с 0,07% и се търгуваше по $1,0838 за едно евро спрямо $1,0853 за евро в края на предходната сесия.

Британската лира стерлинг в това време леко нараства във връзка с $ до $1,2201 за един паунд против $1,2210 за паунд предния ден.

В хода на вчерашната валутна търговия доларът загуби 0,9% по отношение на еврото и 0,5% по отношение на паунда.

Цената на американската валута по отношение на японската през днешния ден продължава да спада през днешния ден след намаляване от 2% предходния ден. За един $ в петък сутринта на пазара дават 128,63 йени спрямо 129,25 йени в края на търговията в четвъртък.

Според изданието Yomiuri Shimbun, японската централна банка ще прегледа опцията за поправяне на паричната политика, в това число посредством смяна на изискванията на програмата за назад изкупуване на облигации, с цел да " понижи нейните отрицателни последствия ".

Експерти, интервюирани от Bloomberg, също чакат банката да предприеме ограничения за стягане на паричната политика по-рано, в сравнение с се смяташе до момента.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР